Νέα — Ανακοινώσεις

Ομιλία

Βοηθώντας τους νέους να αντιμετωπίσουν σύγχρονες προκλήσεις

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018
18:00

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας έχει ως θέμα για το 2018 : «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε ένα κόσμο που αλλάζει». Σε ένα κόσμο λοιπόν που αλλάζει οφείλουμε να σταθούμε πλάι στους νέους ανθρώπους καθώς ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη. Ας συζητήσουμε λοιπόν πως μπορούμε να σταθούμε αρωγοί μπρος σε προκλήσεις της σύγχρονης εποχής που μπορεί να απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Άγχος, κατάθλιψη και εκφοβισμός είναι κάποια από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν .

 

Βιωματική ομιλία για εκπαιδευτικούς

Μαθησιακές Δυσκολίες: Στηρίζοντας και εκπαιδεύοντας το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
17:00 - 19:00

 Είτε ένα παιδί έχει μαθησιακές δυσκολίες είτε όχι είναι σημαντικό ο δάσκαλος να εμπνέει. Στην ομιλία αυτή θα συζητήσουμε για τις μαθησιακές δυσκολίες και τις κατάλληλες τακτικές προσέγγισης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας αλλά και ανθρώπους που ενθαρρυνουν τη μάθηση μέσα από δημιουργικούς τρόπους.

 

Ομάδα αυτογνωσίας για ενήλικες

Ταξίδια Αυτογνωσίας

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018
17:00 - 19:00

 Για να είσαι υπεύθυνος για την ευτυχία σου, πρέπει να δεχτείς ότι το νόημα της εξαρτάται από εσένα…. Γιατί αν δε μπορείτε να δώσετε εσείς ένα νόημα στη ζωή, η ζωή σας μπορεί να πάψει να έχει ένα νόημα… Είναι φορές που ούτε ξέρεις από πού να αρχίσεις να ψάχνεις, αυτό που έχει όμως σημασία είναι να μη σταματήσεις. Τώρα, πια ξέρεις προς τι ζεις; Jorge Bucay, Ψυχοθεραπευτής

 

Παλαιότερες ανακοινώσεις »